Zaaien

Amazone zaaimachine
Met onze Amazone zaaimachine  kunnen  we diverse graszaden en granen zaaien. Voor het maken van een ideaal zaaibed is deze voorzien van een schudeg met packerrol. Om het land egaal aan te  rijden is de tractor voorzien van dubbellucht en frontvorenpakker.

Vredo doorzaaicombinatie
Voor het goed verzorgen en in conditie houden van uw bestaande grasland hebben we een Vredo doorzaaimachine (5,80 m. werkbreedte) met in de fronthef een wiedeg met egalisatiebord in gebruik genomen. Hiermee kunnen we in één werkgang de molshopen egaliseren en het dode gras / onkruid losharken, waarna de doorzaaimachine het graszaad in een sleuf in de grond zaait. Vervolgens wordt deze sleuf door middel van een cambridgerol aangedrukt, zodat het graszaad beter aan kan slaan.

Kuhn  maïszaaimachines
Het zaaien van maïs op geploegd land doen we met twee Kuhn 8 rijige precisiezaaimachines waarvan er  één voorzien is van granulaatbakken (Physiostart /Maxistart). We kunnen uw maïs echter ook in één werkgang met een Imants spitmachine (15 – 35cm werkdiepte) zaaien.

Farmet groenbemestercombi
De groenbemester zaaien we met een 5 meter brede Farmet tandeg die alle stoppels loswerkt, daarna wordt de grond met schijven geëgaliseerd.

We willen u graag helpen met het maken van de juiste rassenkeuze bij de diverse gewassen.