Historie

In 1956 zijn JanWopereis in Harreveld en Jan Paul in Lichtenvoorde afzonderlijk begonnen met een loonbedrijf in de agrarische sector.

Na een paar seizoenen met enkele machines te hebben samengewerkt, zijn in 1971 de bedrijven officieel samengevoegd en is men onder de naam Wopa, een samenvoeging van de beginletters van hun achternamen, verder gegaan. Om een bredere basis voor de activiteiten van hun bedrijf te krijgen heeft dhr. Paul de leiding van het loonbedrijf op zich genomen en is dhr. Wopereis gestart met de mechanisatie. Door het produceren van eigen machines is later de constructie- en klauwverzorgingafdeling ontstaan.

In 1982 heeft men de Coöp. Werktuigen Vereniging te Zieuwent overgenomen en is het loon- en grondverzetbedrijf van Lichtenvoorde  naar  de Reindersweg  te Zieuwent verhuisd.

Door de groei van het loon- en grondverzetbedrijf is men in 2007 naar de huidige locatie aan de Ruurloseweg 5 te Zieuwent verhuisd.

In 2009 is het Mechanisatiebedrijf van Harreveld naar haar huidige locatie aan de Reindersweg te Zieuwent verhuisd, waardoor er op de locatie aan de Rector Hulshofstraat meer ruimte voor de constructie- en klauwverzorgingafdeling ontstond.